Vaření.czReceptyChlupaté knedlíky se zlatavou cibulí

Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí

Klasické chlupaté knedlíky mají pojmenování podle nitek ze strouhaných brambor na jejich povrchu. Připravte si je podle výborného a osvědčeného receptu.


2.552x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
80 ghrubá mouka
250 gvařené brambory
150 gsyrové brambory

podle potřeby

sádlo

na ozdobu

1 ksčervená cibule

Postup přípravy

Vychladlé vařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy k uvařeným bramborám přidáme vejce, sůl, nastrouhané syrové brambory, většinu mouky a vše důkladně promícháme. Tím by mělo vzniknout poměrně měkké těsto. Z připraveného těsta tvoříme namočenýma rukama koule (případně za pomocí lžic noky) a vkládáme je do vroucí osolené vody. Chlupaté knedlíky vaříme podle velikosti asi 10 - 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a smažíme ji dozlatova. Během vaření (zvláště pak na začátku) knedlíky lehnou na dno a je třeba je opatrně plochou hranou obracečky ode dna pozvednout. Vařené knedlíky vybereme z vroucí vody a vložíme na krátkou dobu utužit do studené vody. Chlupaté knedlíky vložíme na talíře, omastíme sádlem a posypeme zlatavou osmaženou cibulí. Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí podáváme jako vynikající a hodně sytý hlavní chod.
user-icon

autor Lenuše

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chlupaté knedlíky se zlatavou cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena