Chlupáče se zelím

Babiččiny chlupaté knedlíky s podušeným kyselým zelím.


3.820x
0

Postup přípravy

6 větších syrových brambor nakrájíme na kostky a vhodíme do mixéru, přidáme trochu vody jen tak, aby se mixér rozjel. Bramborovou směs vlijeme do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, strouhanku a vejce.

Zaváříme lžící do osolené vody, po chvíli zamícháme a jakmile se vynoří chlupáč na povrch, nechám ještě 5 - 8 minut vařit. Potom knedlíky vytáhneme sítem, překrojíme, ale není to nutné. Chlupáče rovnou hodíme do kyselého zelí.

Příprava zelí: Osmažíme na kostičky nakrájenou větší cibuli dozlatova, přidáme vymačkané zelí a necháme prohřát. Do hotového zelí nakrájíme 2 velké cibule, smícháme s knedlíky a omastíme (sádlem, šťávou z masa).

Takto připravené chlupáče se zelím můžeme podávat.
user-icon

autor mont


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupáče se zelím

Zpět na recept