Chlebový dort Hostim

Recept na netradiční slaný chlebový dort, který vždy vzbudí pozornost na jakékoliv z vašich oslav.


4.881x
45 min
4×

Postup přípravy

Z kulatého bochníku okrájíme veškerou kůrku a chleba rozkrojíme na jednotlivá patra, v mém případě na čtyři patra. Na pomazánku vmícháme do pomazánkového másla trochu mleté sladké papriky. Na česnekovou pomazánku vyšleháme dohladka tavené sýry s máslem a přidáme česnek rozetřený se solí.

Každé patro potřeme větší vrstvou připravené pomazánky a obložíme salámem, šunkou nebo plátkovým eidamem a chléb seskládáme do původního tvaru. Já jsem pomazánky střídal - papriková, česneková a papriková, ale záleží na každém, jakou variantu si zvolí. Je nutné každé patro pořádně přitlačit, aby se nám při krájení dort nedělil. Až je dort seskládaný můžeme ho ještě nožem seříznout tak, aby byl tvar dortu pěkně pravidelný.

Zbylou pomazánkou potřeme dort kolem dokola a malé množství si necháme úplně nakonec. Vrstva by měla být dostatečně velká, cca 1 cm, aby nám na ní držely salámové a sýrové ozdoby. Dort ozdobíme podle chuti šunkou, poličanem, eidamem, různobarevnou paprikou, kudrnkou apod. Záleží na tom, co máme rádi.

Ke zdobení chlebového dortu je vhodné použít vykrajovátka na cukroví, dort potom vypadá zajímavěji. Nakonec dozdobíme chlebový dort strouhaným sýrem a zbylou pomazánkou, kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru kytiček, hvězdiček apod. Dort necháme ztuhnout v ledničce minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

Chlebový dort Hostim podáváme jako dokonalou slanou chuťovku k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebový dort Hostim

Zpět na recept