Chleba ze zbytků chleba

Recept na výborný chleba ze zbytků ztvrdlého chleba.


3.97x
120 min
1×

Postup přípravy

Hladkou mouku dáme na teplé místo nahřát. Večer namočený tvrdý chleba asi 3 - 4 krajíce rozmělníme, vodu neslijeme, přidáme 10 g droždí, přisypeme 4 lžíce hladké mouky, 1 lžičku cukru, zamícháme a necháme zkvasit.

Do mísy dáme hladkou mouku, sůl a vlijeme kvásek, můžeme přidat 4 lžíce ovesných vloček, kmín, vytvoříme tužší těsto, podle potřeby přidáme vodu a mouku. Necháme kynout asi 1 hodinu.

Do trouby vložíme hrnec zakrytý pokličkou a troubu nastavíme na 250 °C. Chlebové těsto ještě jednou uhněteme a necháme po dobu asi 20 minut ještě kynout. Do rozpáleného hrnce vložíme vykynuté těsto a přikryjeme poklicí.Takto pečeme 20 minut potom poklici odstraníme a chleba dopékáme dalších 20 minut. Po upečení chléb vyndáme z hrnce a na vrchní straně potřeme vodou.

Chleba ze zbytků chleba podáváme podle chuti při různých příležitostech.
user-icon

autor 194333


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chleba ze zbytků chleba

Zpět na recept