Chilli rýže se sójou

Pikantní rýže pro vegetariány. Recept je snadný na přípravu.


4.69x
45 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme (použijeme druh basmati) a nasypeme do hrnce, ve kterém jsme na oleji dozlatova osmahli jednu na kostičky nakrájenou cibuli. S trochou soli a chilli uvaříme rýži po zalití vodou doměkka.

Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme sóju, opět nezapomeneme osolit. Z uvařené sóji po scezení vymačkáme přebytečnou vodu.

Sóju rozkrájíme na menší kousky, promícháme s hráškem a vsypeme na pánev s druhou dozlatova osmaženou cibulkou. Vše orestujeme, zasypeme provensálským kořením a nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme hotovou francouzskou omáčku (seženete v supermarketu) a rýži. Vše dobře promícháme.

Chilli rýži se sójou podáváme teplou jako hlavní chod. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli rýže se sójou

Zpět na recept