Chilli con carne po česku

Ostré hovězí maso dušené na víně, ochucené chilli papričkami, čerstvým tymiánem, doplněné nakládanými bílými fazolemi, rajčaty a kukuřicí.


4.439x
90 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
100 grajčatový protlak
500 mlčervené víno
1 lžícehladká mouka
500 mlhovězí vývar
2 ksvelké rajče
100 gmražená kukuřice
2 kssušená chilli paprička
1 ksvelká červená cibule
500 gzadní hovězí maso
70 gbílé konzervované fazole

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
1 větvičkačerstvý tymián
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Libové hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sloupnutý česnek prolisujeme. Sušené chilli papričky rozdrtíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať jemně usekáme. Konzervované bílé fazole necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso, které ze všech stran orestujeme dorůžova. Přilijeme víno, vývar, ochutíme solí, pepřem, drceným chilli, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec k měkkému masu vmícháme kukuřici, nakrájená rajčata, bylinky, okapané bílé fazole a vše krátce povaříme. Pikantní chilli con carne po česku výborně chutná s čerstvým pečivem, těstovinami, ale klidně i rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli con carne po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena