Chilli con carne jinak

Máte rádi mexická jídla? Máte rádi pikantní dobroty? A milujete masité pokrmy? Všechny tyto podmínky splňuje Chilli con carne. Trochu v české úpravě.


3.2196x
45 min
5×

Postup přípravy

Na začátek si připravíme ingredience. Cibuli nakrájíme na proužky. Klidně mohou být silnější. Česnek nakrájíme na plátky. V misce si připravíme maso. Smícháme jej s česnekem, chilli kořením, mletým česnekem, paprikou. Podle chuti jej okořeníme solí a pepřem.

Zeleninu očistíme. Kapii, rajčata, kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Necháme lehce rozmrazit kukuřici. Můžeme ve vodě. Fazole uvaříme, scedíme a necháme okapat.

V teflonovém kastrolu na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku a poté přidáme ochucené maso. Pěkně ho mícháme, aby se dobře orestovalo, ale nepřipálilo. A aby se z něj staly malé kousky.

Jakmile je vidět, že je maso téměř hotovo, přidáme kapii, kyselou okurku, rajčata, bílé fazole a kukuřice. Pořádně promícháme a přikryjeme a asi 5min dusíme. Poté přidáme rajský protlak a ostrý kečup. Vše dle chuti. Kečupu nemusí být moc, tak 6 -7 lžic. Promícháme a opět chvíli podusíme.

Poté podáváme s opečenými toasty anebo mexickými nachos.
user-icon

autor palanm1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli con carne jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody