Příprava sice potrvá o něco déle, ale za to chuť bude luxusní! Recept je pro dortovou formu o průměru 24 cm.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Krém
Vejce3 ks
Cukr krystal250 g
Vanilkový cukr1 balíček
Zakysaná smetana180 ml
Vanilkový extrakt1 a 1/2 lžičky
Žervé bez příchuti865 g
Těsto
Máslo70 g
Máslové sušenky120 g
Postup přípravy
Na korpus rozmixujeme nadrobno sušenky. Přidáme rozteklé máslo a ručně pořádně promícháme.
Připravenou směsí vyložíme dno dortové formy a pečeme 10 minut na 170 °C. Necháme vychladnout mimo troubu a teplotu snížíme na 160 °C.
V misce šleháme žervé, dokud nebude kompletně spojené v jedno a nadýchané. Postupně přisypeme cukr a šleháme. Po chvíli přikápneme vanilkový extrakt a jedno vejce po druhém. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a šleháme ještě tak 4 minuty.
Těsto vlijeme na korpus do dortové formy a pečeme 1 hodinu a 30 minut. Až se cheesecake upeče, necháme ho vychladnout v troubě a následně ještě tuhnout tak 5 hodin v lednici.
Cheesecake z žervé podáváme jako výborný dezert.
Dort jsem minulý týden dělala a dnes se na něj chystám znovu. Dort je vláčný, chutný a rozhodně se nedrolí. Já jsem ubrala cukr a přidala do poloviny obyčejné Salko a do druhé karamelové.
lucie
Komentář k receptu Cheesecake z žervé
Dobrý den, recept jsem nevařila-nepekla. Oceňuji fakt, že není do náplně vmíchávána mouka. Ale nemohu si odpostit poznatek, že skutečný cheesecake má mít náplň pružnou, krémovou, která neteče. Pokud však je v receptu uvedeno pečení hodinu a půl, je evidentní, že náplň bude drobivá až sypající se do drobných třístiček. Toto může být jistě dobrý koláč s náplní ze žervé, ale z takového postupu nevzejde nikdy skutečný krémový cheesecake.