Čevapčiči

Čevapčiči je srbské národní jídlo, které se připravuje zásadně z jehněčího masa, ale my můžeme udělat výjimku.


2.91566x
35 min
7×

Postup přípravy

Na jemno umleté maso promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

Z hmoty vytvarujeme na prkýnku poprášeným moukou malé válečky. Čevapčiči opékáme na pánvi na oleji nebo sádle do zčervenání. Popřípadě je grilujeme na roštu a občas potíráme olejem.

Čevapčiči podáváme s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, sterilovanými okurkami a hořčicí s opečenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čevapčiči

Zpět na recept