Česnekový vepřový steak

Kdo má rád česnek, určitě si pochutná na ochuceném vepřovém steaku!


4.449x
30 min
9×

Postup přípravy

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Tupou hranou nože je naklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Každý plátek potřeme z obou stran marinádou a necháme v misce asi ? hodiny uležet.

Marináda: Dobře promícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, grilovací koření a citronovou šťávu s cukrem.

Na rozpálenou pánev vložíme připravené plátky masa, přikryjeme je poklicí. Asi po 10-ti minutách maso otočíme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a přiložíme menší plátek slaniny. Znovu přikryjeme poklicí. Dopékáme asi 10 minut.

K hotovým česnekovým vepřovým steakům jsou vhodné pečené plátky z předvařených brambor a zeleninová obloha.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový vepřový steak

Zpět na recept