Česnekový vepřový steak

Kdo má rád česnek, určitě si pochutná na ochuceném vepřovém steaku!


4.449x
30 min
9×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 plátkyanglická slanina
4 plátkyvepřová kýta

marináda

1 lžícecukr krupice
3-4 lžícegrilovací koření
1-2 lžíceolivový olej
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícecitronová šťáva
2 lžíceworcesterová omáčka

Postup přípravy

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Tupou hranou nože je naklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Každý plátek potřeme z obou stran marinádou a necháme v misce asi ? hodiny uležet. Marináda: Dobře promícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, grilovací koření a citronovou šťávu s cukrem. Na rozpálenou pánev vložíme připravené plátky masa, přikryjeme je poklicí. Asi po 10-ti minutách maso otočíme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a přiložíme menší plátek slaniny. Znovu přikryjeme poklicí. Dopékáme asi 10 minut. K hotovým česnekovým vepřovým steakům jsou vhodné pečené plátky z předvařených brambor a zeleninová obloha.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový vepřový steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena