Česnekové zámotky se sýrem

Recept na zámotky z kynutého těsta. Pečivo s česnekovou příchutí a plněné sýrem podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu.


4.619x
75 min
3×

Postup přípravy

Ve vlahém mléce rozpustíme cukr a vmícháme rozdrobené droždí. Kvásek necháme vyběhnout. Do mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme žloutky, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři bochánky a necháme asi 30 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň a směs na potření. Změklé máslo utřeme s jedním prolisovaným stroužkem česneku, taveným sýrem, solí a pepřem dohladka. Na potření smícháme vodu s olejem a 3 prolisovanými stroužky česneku.

Vykynuté bochánky rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm, potřeme sýrovou náplní a svineme do roládky. Každou roládku nakrájíme střídavě ze šikma na kousky (zámotky), které klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Česnekové zámotky se sýrem pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Ještě teplé pečivo potřeme česnekovou směsí a necháme vychladnout.

Česnekové zámotky se sýrem podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové zámotky se sýrem

Zpět na recept