Vaření.czReceptyČesnekové zámotky se sýrem

Česnekové zámotky se sýrem

Recept na zámotky z kynutého těsta. Pečivo s česnekovou příchutí a plněné sýrem podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu.


4.619x
75 min
3×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
0.5 lžícesůl
2 ksžloutek
250 mlmléko
25 gdroždí
500 gpolohrubá mouka

na potření

3 stroužkyčesnek
50 mlolej
1 ksvejce
50 mlvoda

náplň

1-2 stroužkyčesnek
125 gmáslo
125 gtavený sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

sezamové semínko

Postup přípravy

Ve vlahém mléce rozpustíme cukr a vmícháme rozdrobené droždí. Kvásek necháme vyběhnout. Do mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme žloutky, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři bochánky a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň a směs na potření. Změklé máslo utřeme s jedním prolisovaným stroužkem česneku, taveným sýrem, solí a pepřem dohladka. Na potření smícháme vodu s olejem a 3 prolisovanými stroužky česneku. Vykynuté bochánky rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm, potřeme sýrovou náplní a svineme do roládky. Každou roládku nakrájíme střídavě ze šikma na kousky (zámotky), které klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Česnekové zámotky se sýrem pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Ještě teplé pečivo potřeme česnekovou směsí a necháme vychladnout. Česnekové zámotky se sýrem podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Česnekové zámotky se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena