Česnekové vepřové kousky v těstíčku

Vyzkoušejte recept na teplou chuťovku z marinovaného vepřového masa smaženého v bramborákovém těstíčku.


4.610x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. V míse promícháme bílý jogurt se 3 stroužky prolisovaného česneku a lžičkou sojové omáčky. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky asi 2 x 3 cm velké. Každý dílek zlehka poklepeme rukou, osolíme, opepříme a vložíme do ochuceného jogurtu, směs promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny v chladu marinovat. Připravíme si bramborové těstíčko. Oškrábané brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku solamylu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby naředíme mlékem tak, aby vzniklo středně husté těstíčko. Odležené kousky masa obalíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Usmažené vepřové kousky necháme na papírovém ubrousku okapat a můžeme servírovat. Česnekové vepřové kousky smažené v bramborákovém těstíčku podáváme jako chuťovku na listovém salátu. Pokrm můžeme také servírovat jako hlavní chod s bramborovou kaší.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


 

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové vepřové kousky v těstíčku

Zpět na recept