Vaření.czReceptyČesnekové kuře na zázvoru

Česnekové kuře na zázvoru

Kuře s vůní česneku a zázvoru. Můžeme použít celé kuře, stehna, prsa nebo i řízky. Záleží na výběru.


3.084x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a naskládáme do zapékací misky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se zázvorem a směsí potřeme všechny porce kuřete. Přidáme lžíci másla, slabě podlijeme a upečeme dozlatova. Když je maso hotové, vyjmeme jej a uchováme v teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vývarem a rozmícháme na hladkou omáčku. Než se omáčka provaří, vrátíme kuřecí porce a společně pak servírujeme. Česnekové kuře na zázvoru podáváme s brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Česnekové kuře na zázvoru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena