Česnekové kuře na zázvoru

Kuře s vůní česneku a zázvoru. Můžeme použít celé kuře, stehna, prsa nebo i řízky. Záleží na výběru.


3.084x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C.

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a naskládáme do zapékací misky.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se zázvorem a směsí potřeme všechny porce kuřete. Přidáme lžíci másla, slabě podlijeme a upečeme dozlatova.

Když je maso hotové, vyjmeme jej a uchováme v teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vývarem a rozmícháme na hladkou omáčku. Než se omáčka provaří, vrátíme kuřecí porce a společně pak servírujeme.

Česnekové kuře na zázvoru podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové kuře na zázvoru

Zpět na recept