Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Lahůdková pomazánka s kousky pečeného česneku. Recept zajímavě spojuje chutě česneku, parmezánu a tymiánu.


5.07x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě přikryjeme alobalem.

V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou.

V kuchyňském robotu smícháme rostlinný tuk s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí.

Česnekovou pomazánku z pečeného česneku s tymiánem podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami.

Zdroj: Focus Agency


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Zpět na recept