Z oleje, hladké mouky a trochu soli vysmažíme bledou jíšku. Česnek oloupeme a utřeme.
Jíšku zalijeme studenou vodou a mlékem. Základ omáčky za občasného míchání povaříme, aby se nepřipálil. Přidáme smetanu a česnek podle chuti. Česnek můžeme také nakrájet na drobné kostičky.
Česnekovou omáčku se smetanou jen krátce povaříme a je hotovo. Omáčku podáváme s pečenými masy nebo podle chuti.
Dávám ještě trochu majoranky a k vařenému hovězímu je super.
Rodan
Komentář k receptu Česneková omáčka se smetanou
chuť česneku není pikantní, ale pálčivá, to by tam muselo být chilli
Emil
Omáčka
Skusil sem ji a doporučuji je skvěla a hlavně jednoduchá
Lucka
dobré;)
Už se těším až to skusím. Dobrý recept a věřím, že si určitě pochutnám. :)
Milujeme
česnekovou omáčku.
Může být klidně i bez smetany, jen s vývarem nebo vodou + masoxem.
Protože máme rádi pikantní jídla, tak přidávám trošičku chilli.
Posledně dlabala i naše roční vnučka, které jde nejlépe říkat nenene-hlavně když dostane něco k jídlu.