Jogurtová marináda dodá masu na jemnosti. Recept jednoduchý a pochutná si na něm každý, kdo rád kuřecí.
Hodnocení
4.1
/ 5 (17x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Marináda
Česnek5 stroužků
Olivový olej2-3 lžíce
Bílý jogurt1 kelímek
Koření bylinkové máslo2 lžičky
Ostatní
Sůl
Horní kuřecí stehýnko4 ks
Podle potřeby
Slabý vývar na podlití
Postup přípravy
Připravíme si horní kuřecí stehna, která očistíme pod studenou vodou a potřeme ze všech stran solí. Můžeme použít i celá stehýnka.
Marinádu připravíme z většího kelímku bílého jogurtu, oleje, prolisovaného česneku a koření.
Maso v jogurtové marinádě namočíme a uložíme do chladničky klidně na 2 dny, aby se maso proleželo.
Česneková kuřecí stehna v jogurtu dáme i s marinádou do pekáčku a na 200 °C pečeme asi 1 hodinu dozlatova. Během pečení podléváme vývarem.
Kuřecí stehna v jogurtu podáváme s vařenými brambory, kaší nebo rýží podle chuti.
Komu se už přejídá kuřecí maso,tak tímto Rp.si znovu příjde na své. Koření lze i trochu víc přidat.V jogurtu se to zase tolik nepozná.Po dvoudením naležení je masíčko křehké a voňavé.Chutná s rýží,no jedna báseň.Kdybych si měl vybrat,jestli kuchařku,která vařila tento recept,tak volám raději ty stehýnka .
Recep jednoduchý,ale vynikající.