Český guláš

Recept na přípravu tradičního českého guláše pomocí kuchyňského robota. Recept je vhodný pro kuchyňský robot Tefal Cuisine Companion‎.


4.08x
150 min

Postup přípravy

Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na kousky. Maso nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Cibuli a česnek vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11.

Sekací nůž vyměníme za mixovací nástavec a všechny suroviny nahrneme do středu mísy. Přidáme olej, pepř a sladkou papriku a spustíme program P1 pro Pomalé vaření na 5 minut při teplotě 130 °C.

Po ukončení programu přidáme hovězí maso, brambory, rajčatovou dřeň, vývar a červené víno. Dochutíme solí a pepřem. Spustíme program P2 pro Pomalé vaření na 1 hodinu 20 minut při teplotě 95°C.

Český guláš podáváme horký s krajícem chleba.

TIP: Před podáváním můžeme přidat trochu smetany. Vybereme si dobře prorostlé kusy hovězího a nakrájíme na 2 cm kostičky.

Zdroj: tefal.cz
user-icon

autor Tefal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Český guláš

Zpět na recept