Ošizená napodobenina tohoto výtvoru bývá v některých školních jídelnách servírována pod názvem Milánské špagety. Takto si tomu pokrmu ovšem říkat netroufnu, proto jsem recept pojmenoval jako špagety české.
Hodnocení
4.3
/ 5 (8x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Cibule1 ks
Špagety240 g
Mleté maso160 g
Tenký párek1 a 1/2 ks
Pikantní kečup100 g
Cherry rajče6 ks
Jemný kečup300 g
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Koření na mleté maso
Na ozdobu
Tvrdý sýr
Postup přípravy
Na jednu plotýnku dáme vařit vodu na špagety. Než se voda uvede do varu, nakrájíme si oloupanou menší cibulku na kostičky a česnek na plátky.
Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Hotové špagety scedíme.
Během vaření špaget si zapneme plotýnku a dáme na ni rozehřát pánev s mírnou vrstvou oleje. Z lednice vyndáme mleté maso, párky a kečupy.
Na rozehřátou pánev vložíme k orestování česnek a cibulku. Připravíme mleté maso a ve chvíli, když je cibulka dozlatova, přidáme maso, které vařečkou oddělíme na malé kusy. Vše pečlivě promícháme.
Po pár minutách přidáme na čtvrtky nebo půlky nakrájená cherry rajčátka. Těsně před dohotovením masa přidáme na půlkolečka nakrájené párky.
Omáčku promícháme a do již hotového pokrmu vlijeme jemný a pikantní kečup. Vše důkladně promícháme, přidáme koření na mletá masa a majoránku.
České špagety je samozřejmě možné dochutit podle vlastních nápadů a chutí.
Omáčku nalijeme na talíř na připravené špagety a posypeme nadrobno nastrouhaným tvrdým sýrem. České špagety můžeme ihned podávat jako chutný oběd. Tento recept je na 2 porce. Doba přípravy je čistě orientační. Množství kečupu je určeno odhadem. Doporučuji vařit stylem "přiměřeně", tak to dělám já.