Červený sametový dort

Velmi dobrý dort z americké kuchyně, která jak víme, je velmi kalorická. Výborný recept.


4.221x
60 min

Postup přípravy

Změklé máslo šleháme alespoň 10 minut s polovinou cukru. Směs musí být pěkně načechraná. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém se zbytkem cukru. Dále za stálého míchání přidáme kakao, barvivo a vanilkové aroma. Přidáme trochu soli a podmáslí, které ale můžeme zaměnit za jogurt. V menší misce rozpustíme sodu s jablečným octem a přidáme do těsta, postupně přidáváme prosetou mouku.

Do dvou vysypaných a vymazaných forem o průměru 24 cm rozdělíme těsto a pěkně uhladíme. Můžeme použít jednu formu, ale potom bychom museli rozkrojit korpus na půl. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.

Krém si připravíme z mléka, které dobře promícháme s moukou, aby se nám nedělaly hrudky. Povaříme 10 minut za stálého míchání. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a přikryjeme. Potom si ušleháme máslo s cukrem, dokud není načechrané. Přidáme vanilkové aroma a šleháme další 2 minuty. Načechrané vanilkové máslo přidáme do mléčné směsi s moukou a lehce promícháme.

Na jeden vychladlý korpus naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Zbytkem krému můžeme potřít celý dort na vrchu i na stranách a ozdobit podle naší fantazie.

Červený sametový dort necháme v lednici alespoň 6 hodin, poté nakrájíme a podáváme. Krém můžeme připravit jakýkoliv, nemusí být přesně stejný, jaký jsem uvedla.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červený sametový dort

Zpět na recept