Červený samet dort se šlehačkou

Recept na vynikající mrazivý dort se šlehačkou.


3.04x
45 min

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si připravíme veškeré ingredience na korpus i krém. Dále budeme potřebovat marmeládu a ovoce. Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. troubu předehřejeme na 165 °C.

Na těsto smícháme mouku, kakao a sůl. V druhé nádobě smícháme podmáslí s barvivem a dobře rozmícháme. V další nádobě vyšleháme změklé máslo s cukrem. Po částech na střídačku za stálého šlehání přidáváme mouku a podmáslí. V malém hrníčku smícháme ocet a sodu, směs nám vybublá, my ji ihned přidáme do těsta a opatrně vmícháme.

Korpus pečeme na 160 °C zhruba 45 minut. Musíme zohlednit a respektovat vlastní troubu. Po dopečení necháme korpus vychladnout ve formě.

Mezitím si připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem.

A začneme prokládat. Korpus pomažeme marmeládou, poklademe ovocem a potřeme šlehačkovým krémem. Vše klademe do dortové formy, jinak by červený samet dort nedržel tvar. Poslední vrstvou musí být šlehačka. Marmeládu můžeme zvolit jakoukoliv a ovoce taktéž podle chuti.

Takto připravený červený samet dort se šlehačkou dáme zmrazit do mrazáku přes noc, poté přendáme do lednice.

Červený samet dort se šlehačkou nakrájíme na porce a podáváme.
user-icon

autor Míša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červený samet dort se šlehačkou

Zpět na recept