Červené kuře se dá připravit několika způsoby. Tento recept je s rýží a s chutnou omáčkou.
sůl | |
2 lžíce | ocet |
750 ml | voda |
50 g | cukr krupice |
4 lžíce | sojová omáčka |
olej na smažení | |
1 lžička | mletý zázvor |
1.25 kg | celé kuře |
Kuře s kůží rozdělíme na 12 kousků. Na rozpálením oleji maso prudce osmažíme ze všech stran. Šťávu z masa necháme vysmažit, potome přilijeme olcet, opět necháme vysmažit a poté přidáme vodu. (Maso by mělo být ponořené).
Na prudkém ohni vaříme asi 10 minut. Pak přidáme sůl, zázvor a cukr se sojovou omáčkou. Přiklopíme poklicí a ještě dusíme na mírném ohni. Kuře zčervená, voda se odpaří a na dně pánve zůstane pouze šťáva. Maso naservírujeme společně s rýží na talíře a šťávou z masa rýži přelijeme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.