Červené kuře trochu jinak

Červené kuře se dá připravit několika způsoby. Tento recept je s rýží a s chutnou omáčkou.


3.0779x
45 min

Postup přípravy

Kuře s kůží rozdělíme na 12 kousků. Na rozpálením oleji maso prudce osmažíme ze všech stran. Šťávu z masa necháme vysmažit, potome přilijeme olcet, opět necháme vysmažit a poté přidáme vodu. (Maso by mělo být ponořené).


Na prudkém ohni vaříme asi 10 minut. Pak přidáme sůl, zázvor a cukr se sojovou omáčkou. Přiklopíme poklicí a ještě dusíme na mírném ohni. Kuře zčervená, voda se odpaří a na dně pánve zůstane pouze šťáva. Maso naservírujeme společně s rýží na talíře a šťávou z masa rýži přelijeme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené kuře trochu jinak

Zpět na recept