Červená omáčka

Rychlá omáčka z vývaru a rajského protlaku.


5.01x
20 min
1×

Ingredience

350 mlvývar
100 gsmetana
1 ksrajče
1 konzervarajčatový protlak
2 kscibule
1 lžícepřepuštěné máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Malé cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Rajče rozčtvrtíme, odstraníme tekutý střed a dužinu nakrájíme na kostičky. V kastrůlku rozpálíme máslo, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Přidáme vývar a přivedeme jej k varu. Jakmile začne vývar vřít, přidáme rajčata, protlak a opět vše svaříme. Nakonec přidáme smetanu a asi 5 minut vše povaříme. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Červenou omáčku podáváme k pečeným nebo grilovaným masům.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Červená omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena