Vaření.czReceptyČertíci z vepřového masa

Čertíci z vepřového masa

Recept na chutně připravené maso na talíři ozdobené do tvaru čertovské hlavy.


3.118x
35 min

Ingredience

8 plátkůšunka
4 plátkytvrdý sýr
2 ksokurka sterilovaná
4 ksvepřový plátek

podle potřeby

olej
masový vývar

podle chuti

sůl
hořčice
mletý černý pepř

na ozdobu

1 kspaprika červená
1 ksmrkev (menší)

Postup přípravy

Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Poklademe šunkou, sýrem a polovinou okurky. Přeložíme tak, aby vznikl částečně trojúhelníkový tvar a sklepneme. Vzniklé závitky z vepřového sepneme jehlou. Maso lehce zaprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Každý závitek ozdobíme paprikou a mrkví tak, aby vypadal jako čertovská hlava. Čertíky z vepřového masa podáváme se zeleninovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čertíci z vepřového masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena