Černý řez

Velmi dobré řezy s kakaem.


4.65x
45 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
4 lžícekakao
2 sklenicecukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
2 sklenicepolohrubá mouka
1 sklenicevlažná voda
250 gHera
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

poleva

1 lžičkamáslo
1 lžícekakao
1 lžičkacukr moučka

na ozdobu

kokos

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Heru, krystalový cukr, vlažnou vodu a kakao za stálého míchání vaříme až do rozpuštění cukru. Potom směs odstavíme a jednu sklenici odlijeme stranou na polevu. Do zbytku přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce a zamícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Do odlité hmoty na polevu přidáme lžičku másla, lžičku moučkového cukru, lžíci kakaa, rozehřejeme a přelijeme jí řez. Přelitý černý řez ozdobíme kokosem nebo ořechy a necháme uležet. Černý řez vychladíme, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor drabi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Černý řez

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena