Čerešňák

Ze Slovenska mám recept na třešňový koláč s ořechy.


4.88x
90 min
1×

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

150 gcukr
špetkasůl
250 gmáslo
4 ksžloutek
0.5 balíčkuprášek do pečiva
500 gmíchaná mouka

náplň

70 gstrouhanka
4 ksbílek
1 kgtřešně
1-2 špetkymletá skořice
citronová kůra
100 gmleté ořechy

na ozdobu

cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru, žloutků, prášku do pečiva a soli připravíme těsto a rozdělíme ho na půlky. Třešně nebo jiné ovoce umyjeme, vypeckujeme a necháme okapat na sítku. Připravíme si náplň. Do tuhého sněhu ze 4 bílků zamícháme cukr, trochu skořice, citronovou kůru, mleté ořechy, strouhanku a vypeckované třešně. Jednu půlku těsta vyválíme a přeložíme na vymazaný plech. Těsto poklademe třešňovou náplní. Přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta, propícháme vidličkou, potřeme mlékem. Připravený čerešňák pečeme v předehřáté troubě. Hotový čerešňák posypeme cukrem s vanilkou a trochu vychladlý nakrájíme.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerešňák

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena