Celerenky

Recept na slané čtverečky s čerstvým strouhaným celerem, hodí se k vínu.


5.05x
120 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme na vál. Přidáme prosátou mouku, máslo, nastrouhaný celer a sýr. Přidáme tavený sýr, vejce, drcený kmín, vegetu, sůl a mletou papriku. Těsto důkladně zpracujeme.

Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát. Vypichujeme čtverečky, přeneseme je
na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Celerenky potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou mléka a posypeme hrubou solí a sezamovými semínky. Celerenky pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Upečené celerenky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerenky

Zpět na recept