Celeránky

Recept na plněný celer výborný jako řízek nebo i zbytek na studeno.


4.415x
45 min

Postup přípravy

Celer očistíme. Celer povaříme buď v celku a pak jej nakrájíme nebo jej nakrájíme rovnou a pak povaříme.

Plátky celeru potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu či šunky. Opět potřeme rozšlehaným vejcem a na polovinu plátků dáme plátky nivy nebo eidamu. Pak na plátky se sýrem přiklopíme plátky bez sýru a přitlačíme. Celeránky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Díky tomu, že jsme vrstvy mezi sebou potírali, tak vše dobře drží pohromadě. Celeránky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Hotové celeránky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Hanulka21


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celeránky

Zpět na recept