Celeránky

Recept na plněný celer výborný jako řízek nebo i zbytek na studeno.


4.415x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
1 ksceler
15 dkgsalám
15 dkgsýr
grilovací koření

trojobal

1-2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Celer očistíme. Celer povaříme buď v celku a pak jej nakrájíme nebo jej nakrájíme rovnou a pak povaříme. Plátky celeru potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu či šunky. Opět potřeme rozšlehaným vejcem a na polovinu plátků dáme plátky nivy nebo eidamu. Pak na plátky se sýrem přiklopíme plátky bez sýru a přitlačíme. Celeránky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Díky tomu, že jsme vrstvy mezi sebou potírali, tak vše dobře drží pohromadě. Celeránky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Hotové celeránky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Hanulka21

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celeránky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena