Čekankový salát 1

Chcete si zpestřit jídelníček, dodat organismu důležité vitamíny a udržet si štíhlou linii? Pak je tento čekankový salát pro vás jako stvořený.


3.04x
25 min

Postup přípravy

Uvaříme si vejce natvrdo. Uvařené vychladíme a oloupeme.

Do mísy vlijeme bylinkový ocet, v něm rozmícháme sůl, mletý černý pepř a olej.

Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Celer ihned přimícháme k octové zálivce, aby nezčernal. Čekanku očistíme a nakrájíme na proužky, mimo košťálu, který vykrojíme(bývá hořký). Polní salát očistíme, okurky nakrájíme na tenké plátky.

Čekanku a salát přimícháme k ostatním surovinám v míse. Vše dobře promícháme a ozdobíme plátky vejce.

Čekankový salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem, chutná dobře i samotný. Hodí se i jako příloha k masovým pokrmům.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čekankový salát 1

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena