Cappuccinový krém

Rafinovaný šálek jemného krému.


3.076x
20 min

Postup přípravy

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň seškrábneme. Dřeň i lusk vložíme do kávy a přivedeme k varu. Lusk vyjmeme a kávu necháme na mírném ohni.

Žloutky s cukrem a 6 lžícemi kávy ušleháme do pěny. Postupně zašleháme do zbylé kávy a šleháme až do zhoustnutí. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému.

Směs dáme do mísy a v ledové vodě mícháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme do tuha, 4 lžíce dáme stranou a zbytek lehounce zamícháme do krému. Cappuccinovým krémem naplníme šálky a dáme alespoň na tři hodiny vychladit.

Šálky s capuccinovým krémem podáváme ozdobené zbylou šlehačkou a poprášíme jemně kakaem, skořicí nebo mletým kardamonem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cappuccinový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena