Cappuccinový krém

Rafinovaný šálek jemného krému.


3.076x
20 min

Postup přípravy

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň seškrábneme. Dřeň i lusk vložíme do kávy a přivedeme k varu. Lusk vyjmeme a kávu necháme na mírném ohni.

Žloutky s cukrem a 6 lžícemi kávy ušleháme do pěny. Postupně zašleháme do zbylé kávy a šleháme až do zhoustnutí. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému.

Směs dáme do mísy a v ledové vodě mícháme do vychladnutí. Smetanu vyšleháme do tuha, 4 lžíce dáme stranou a zbytek lehounce zamícháme do krému. Cappuccinovým krémem naplníme šálky a dáme alespoň na tři hodiny vychladit.

Šálky s capuccinovým krémem podáváme ozdobené zbylou šlehačkou a poprášíme jemně kakaem, skořicí nebo mletým kardamonem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cappuccinový krém

Zpět na recept