Bylinkový salát se sherry octem

Lehký bylinkový salát s rajčátky a žampiony.


3.0116x
20 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi rozehřejeme tuk, přidáme žampiony a asi 10 minut je restujeme. Pak je osolíme a opepříme.



Mezitím přebereme bylinky (roketa, medvědí česnek, pampeliška), opereme je, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nakrájíme na plátky.



V míse smícháme bylinky, rajčata, cibulku, sýr a žampiony. Na zálivku smícháme vodu s oběma octy, osolíme, opepříme, podle potřeby přisladíme a nakonec zašleháme olej. Nakonec zálivku vmícháme do salátu.



Bylinkový salát se sherry octem můžeme nechat chvilku vychladit. Klidně jej ale můžeme ihned podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkový salát se sherry octem

Zpět na recept