cukr | ||
6 lžic | olej | |
4 lžíce | voda | |
200 g | bylinky | |
100 g | žampiony | |
0.5 lžíce | rostlinný tuk | |
4 ks | jarní cibulka | |
100 g | cherry rajče | |
100 g | nízkotučný sýr | |
2 lžíce | sherry ocet | |
2 lžíce | bylinkový ocet | |
3 kuličky | růžový pepř |
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi rozehřejeme tuk, přidáme žampiony a asi 10 minut je restujeme. Pak je osolíme a opepříme.
Mezitím přebereme bylinky (roketa, medvědí česnek, pampeliška), opereme je, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nakrájíme na plátky.
V míse smícháme bylinky, rajčata, cibulku, sýr a žampiony. Na zálivku smícháme vodu s oběma octy, osolíme, opepříme, podle potřeby přisladíme a nakonec zašleháme olej. Nakonec zálivku vmícháme do salátu.
Bylinkový salát se sherry octem můžeme nechat chvilku vychladit. Klidně jej ale můžeme ihned podávat.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena