Lehký bylinkový salát s rajčátky a žampiony.
cukr | |
6 lžic | olej |
4 lžíce | voda |
200 g | bylinky |
100 g | žampiony |
0.5 lžíce | rostlinný tuk |
4 ks | jarní cibulka |
100 g | rajče cherry |
100 g | nízkotučný sýr |
2 lžíce | sherry ocet |
2 lžíce | bylinkový ocet |
3 kuličky | růžový pepř |
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi rozehřejeme tuk, přidáme žampiony a asi 10 minut je restujeme. Pak je osolíme a opepříme.
Mezitím přebereme bylinky (roketa, medvědí česnek, pampeliška), opereme je, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nakrájíme na plátky.
V míse smícháme bylinky, rajčata, cibulku, sýr a žampiony. Na zálivku smícháme vodu s oběma octy, osolíme, opepříme, podle potřeby přisladíme a nakonec zašleháme olej. Nakonec zálivku vmícháme do salátu.
Bylinkový salát se sherry octem můžeme nechat chvilku vychladit. Klidně jej ale můžeme ihned podávat.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.