Recept na slanou chuťovku, která k vínu nikdy nezklame.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Na potření
Vejce
Ostatní
Máslo150 g
Kypřicí prášek do pečiva4 lžičky
Hladká mouka 7 a 1/2 dl
Smetana na vaření3 dl
Bylinková sůl2 lžičky
Na ozdobu
Oregano
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a bylinkovou solí, trochu mouky si odložíme stranou na hnětení. Do mouky přidáme kousky změklého másla a vmícháme smetanu. Rychle vypracujeme těsto.
Těsto přemístíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme ho na 20 dílů. Z každého dílu těsta vyválíme úzký váleček o délce asi 25 cm a z válečků tvarujeme preclíky.
Bylinkové preclíky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a můžeme posypat oreganem. Pečeme ve vyhřáté troubě 8-10 minut do zlatova. Upečené preclíky podáváme jako chuťovku.