Bylinkové opečené brambory

Brambory pečené trochu jinak. Bohaté na množství koření.


4.011x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na pánev dáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme vyškvařit tuk, škvarky vyndáme a dáme stranou. Cibulku oloupeme a nakrájíme na půlkroužky.

Do vypečeného tuku dáme brambory, pečeme a mícháme, osolíme a přidáme majoránku, oregano, tymián a dle chuti i česnek, ale nemusí být. Pokud by se brambory začaly připalovat, podlijeme trochu vodou, ale jen po dně, udělá se blátíčko. Když jsou brambory napůl hotové, přidáme na proužky očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Doplníme o škvarky, které máme ze začátku.

Brambory pečeme přikryté, ale často mícháme. Takto jsou vhodné jako přílohové brambory. Dají se podávat i s kusem opečeného salámu a lze je podávat i jako hlavní jídlo.
user-icon

autor rudla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkové opečené brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena