Bylinková pizza

Pizza přímo z Itálie. Zkuste jednoduché bylinkové těsto.


4.829x
90 min
1×

Postup přípravy

Mouku a droždí smícháme v míchacím robotu. Přidáme sůl a vodu, začneme míchat. Přidáme olej, oregano, bazalku a mícháme dalších 10 minut. V robotu necháme těsto 30 - 45 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto vyválíme těsto do tenkého kruhu a položíme na plech s pečícím papírem. Těsto potřeme olivovým olejem, namažeme protlak a poskládáme rajčata - jak čerstvá, tak třeba pasírovaná. Nyní máme základní pizzu.

Pizzu obložíme ingrediencemi podle vlastní chuti. Můžeme použít šunku, salám, sýr, olivy a různé druhy zeleniny nebo oblíbené druhy ovoce.

Připravenou bylinkovou pizzu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme do té doby, až okraje zezlátnou.

Upečenou bylinkovou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor Helled


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská