Buta shoga yaki

Jednoduchý, rychlý, zdravý a hlavně chutný recept na plátky vepřového masa dušené v sójové omáčce.


4.47x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
mletý pepř
2 lžičkyčerstvý zázvor
hlávkahlávkové zelí
1 lžícehnědý cukr
300 gvepřové maso
3 lžícemirin
3 lžícekikkoman sojová omáčka
3 lžícesake

podle potřeby

hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme omyté hlávkové zelí na tenké nudličky, které odložíme do mísy. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky silné asi 1 cm (jako bychom krájeli šunku). Poté maso ještě naklepeme, aby bylo opravdu velmi tenké. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Masové nudličky necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme sake, mirin, sojovou omáčku, hnědý cukr a prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a cibuli nakrájenou na kolečka. Poté plátky masa položíme na rozehřátou pánev a z obou stran osmahneme dozlatova. Poté ještě maso přelijeme připravenou omáčkou a necháme asi 5 - 10 minut dusit, řídíme se tloušťkou masa. Na talíř naložíme hromádku zelí, položíme plátky masa a polijeme omáčkou z pánve. Buta shoga yaki podáváme s (vařenou) dušenou rýží v misce.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buta shoga yaki

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena