Buta shoga yaki

Jednoduchý, rychlý, zdravý a hlavně chutný recept na plátky vepřového masa dušené v sójové omáčce.


4.47x
30 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme omyté hlávkové zelí na tenké nudličky, které odložíme do mísy. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky silné asi 1 cm (jako bychom krájeli šunku). Poté maso ještě naklepeme, aby bylo opravdu velmi tenké. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Masové nudličky necháme chvíli odpočinout.

Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme sake, mirin, sojovou omáčku, hnědý cukr a prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a cibuli nakrájenou na kolečka. Poté plátky masa položíme na rozehřátou pánev a z obou stran osmahneme dozlatova. Poté ještě maso přelijeme připravenou omáčkou a necháme asi 5 - 10 minut dusit, řídíme se tloušťkou masa.

Na talíř naložíme hromádku zelí, položíme plátky masa a polijeme omáčkou z pánve. Buta shoga yaki podáváme s (vařenou) dušenou rýží v misce.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buta shoga yaki

Zpět na recept