Buřtový guláš

Jednoduchý, levný a chutný guláš z brambor a silných párků. Recept zvládne každý.


4.516x
60 min

Ingredience

10 gsůl
500 gbrambory
0.5 lžičkymajoránka
100 gcibule
0.5 lžičkykmín
30 gsádlo
600 mlvoda
0.25 lžičkymletý pepř
30 gpolohrubá mouka
6 gmletá sladká paprika
200 gsilné párky

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm. Silné párky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a příčně nakrájíme na kostičky asi 6 - 8 mm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do kastrolu dáme sádlo, cibuli a smažíme, dokud nám cibule nezačne žloutnout. Potom přidáme kmín a dosmažíme do světle žluté barvy. Přidáme papriku a krátce promícháme, až se paprika rozpustí. Základ na buřtový guláš zalijeme 500 ml vody, přidáme nakrájené brambory, buřty, sůl, majoránku a pepř. Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.

V 1 dl vody rozmícháme polohrubou mouku a směs přidáme do guláše, Za občasného míchání vaříme buřtový guláš do změknutí brambor, to znamená cca 15 minut. Hustotu guláše upravíme případně podle chuti přidáním vody.

Buřtový guláš podáváme s chlebem a pivem.

Energetická hodnota: 389kJ/100 g, 1524kJ/porce.

Obměny: Použijeme-li směs pálivé a sladké papriky v poměru 1:1, obdržíme pálivý buřtový guláš.
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřtový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.