Burgundská pečeně z trouby

Recept na vynikající omáčku s hovězím pečenou v troubě.


5.03x
120 min

Postup přípravy

Zeleninu vypereme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

V kastrolku rozpustíme sádlo, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran a přendáme ho do jiné nádoby. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku,osmahneme ji a zalijeme vývarem ze zeleniny a červeným vínem. Povaříme v řídkou omáčku. Do omáčky přidáme zpět maso. Osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a vrátíme je do omáčky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme.

Burgundskou pečeni rozdělíme na talíře, na maso navršíme zeleninu a ihned podáváme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Burgundská pečeně z trouby

Zpět na recept