Buránie

Recept na jehněčí s fazolovými lusky.


4.19x
90 min

Ingredience

5 dkgmáslo
200 mlsmetana ke šlehání
1 kgjehněčí kýta
1 ksstřední cibule
3 lžičkymletá sladká paprika
0.5 kgfazolové lusky

podle chuti

sůl

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, nakrájíme na 5 cm velké kousky a uvaříme je ve slané vodě. Na rozpuštěném másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky, osolíme a orestujeme, přidáme papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme za občasného zamíchání, až je maso skoro měkké. Buránii zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme fazolové lusky a krátce povaříme. Buránii podáváme s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Buránie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srbská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena