Bulharský námořník

Pravá svíčková se žampiony dušená na červeném víně.


4.48x
45 min
1×

Ingredience

4 lžíceolej
1 lžícemáslo
150 gšunka
1 lžícerajčatový protlak
170 gžampiony
4 lžícečervené víno
2 ksvětší cibule
600 ghovězí svíčková
2 ksvětší rajče

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Žampiony nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je podusíme.

Svíčkovou nakrájíme na tenké proužky, osolíme i opepříme. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a necháme ho dusit do poloměkka.

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme ji také k masu. Přilijeme víno, rajský protlak a přidáme podušené žampiony. Podle chuti osolíme i připepříme a podusíme doměkka.

Jako přílohu doporučuji špagety připravené "al dente".


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulharský námořník

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.