Bulharská pochoutka

Opečená paprika s rozmixovanými rajčaty. Pálivá pochoutka i pro vegetariány.


4.312x
30 min

Postup přípravy

Papriky a rajčata očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do kastrolku s širokým dnem nalijeme olej a opečeme papriky, až jsou měkké. Papriky vyjmeme na talíř a do výpeku vložíme nakrájený česnek. Chvilku opékame a hned přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a necháme za občasného promíchání rozvařit. Uvařenou rajčatovou směs rozmixujeme, můžeme i prolisovat, abychom se zbavili slupek z rajčat. Pak vložíme papriky a ještě několik minut povaříme. Bulharskou pochoutku podávame s chlebem. Pro masochtivé přidáme nakrájenou klobásku, dobré jsou i kousky masa. Bulharská pochoutka chutná teplá i studená.
user-icon

autor elba

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bulharská pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena