Kořenová zelenina doplněná čerstvou jarní kopřivou? Tak se připraví bulharská polévka.
Hodnocení
3.2
/ 5 (52x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
sůl
1 ks
žloutek
2 ks
cibule
0.3 kostky
celer
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
2 lžíce
hladká mouka
citronová šťáva
200 ml
smetana na vaření
kopřiva
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu a kopřivy očistíme. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, kopřivy nasekáme najemno.
Zeleninu dáme vařit do mírně osolené vody s cibulí, pak přidáme nasekané kopřivové listy. Vše vaříme, až je zelenina téměř měkká. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Před podáváním v kopřivové polévce rozmícháme syrový žloutek a ochutíme ji citronovou šťávou.