Plátky prošpikovaného hovězího, přelitého jemnou smetanovou omáčkou s protlakem a paprikou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (804x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
25 g
slanina
- -
česnek
- -
sůl
150 g
cibule
100 g
smetana
- -
sádlo
50 g
hladká mouka
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
50 g
rajčatový protlak
500 g
maso hovězí zadní
Postup přípravy
Maso prošpikujeme a osolíme. Na sádle osmahneme cibuli a maso potom z každé strany osmažíme, zaprášíme paprikou a zalijeme do poloviny vývarem nebo vodou. Přidáme protlak a česnek a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, rozšleháme a vaříme asi hodinu, zjemníme smetanou, krátce povaříme a procedíme na porce masa.