Budapešťské řezy

Recept na velmi lahodný moučník. Čím víc je uležený, tím víc je křehčí. Na jazyku se opravdu rozplývá.


3.341x
90 min

Postup přípravy

Vejce si rozklepneme a rozdělíme na bílky a žloutky.

Žloutky s cukrem mícháme 30 minut. Přidáme proseté kakao, mleté pražené mandle a zamícháme.

Z bílků uděláme sníh a zašleháme do něj cukr. K těstu přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené máslo a střídavě přidáváme mouku a sníh. Vše lehce promícháme.

Plech si vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto na něj vlijeme a dáme do vyhřaté trouby na 170 - 180 °C, pečeme asi 30 - 45 minut.

Nádivku připravíme tak, že si máslo s cukrem vymícháme do pěny.

Do mléka dáme rozdrobenou čokoládu a za stálého míchání vaříme, než nám krém zhoustne.

Vychladlou směs přidáme k máslu a zamícháme, přidáme ještě trochu rumu.

Upečený moučník rozřízneme na tři stajné pásy, naplníme jej nádivkou a klademe na sebe. Řezy jsou vysoké a dvakrát plněné.

Povrch potřeme nádivkou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Budapešťské řezy

Zpět na recept