Budapešťské řezy

Recept na velmi lahodný moučník. Čím víc je uležený, tím víc je křehčí. Na jazyku se opravdu rozplývá.


3.341x
90 min

Ingredience

nádivka

100 gcukr
150 gmáslo
1 lžícerum
2 dlmléko
100 gčokoláda

těsto

80 gcukr
8 ksvejce
40 gmáslo
20 gkakao
50 gčokoláda
100 ghrubá mouka
60 gcukr do sněhu
100 gpražené mandle

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce si rozklepneme a rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky s cukrem mícháme 30 minut. Přidáme proseté kakao, mleté pražené mandle a zamícháme. Z bílků uděláme sníh a zašleháme do něj cukr. K těstu přidáme strouhanou čokoládu, rozpuštěné studené máslo a střídavě přidáváme mouku a sníh. Vše lehce promícháme. Plech si vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto na něj vlijeme a dáme do vyhřaté trouby na 170 - 180 °C, pečeme asi 30 - 45 minut. Nádivku připravíme tak, že si máslo s cukrem vymícháme do pěny. Do mléka dáme rozdrobenou čokoládu a za stálého míchání vaříme, než nám krém zhoustne. Vychladlou směs přidáme k máslu a zamícháme, přidáme ještě trochu rumu. Upečený moučník rozřízneme na tři stajné pásy, naplníme jej nádivkou a klademe na sebe. Řezy jsou vysoké a dvakrát plněné. Povrch potřeme nádivkou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Budapešťské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena