Bůčkové špalíčky

Pečené špalíčky z vepřového bůčku.


3.1103x
60 min

Postup přípravy

Vepřový bůček podle potřeby očistíme a nakrájíme jej na špalíčky. Špalíčky okořeníme solí a kmínem. V hmoždíři rozdrtíme kuličky jalovce. Troubu předehřejeme na 200 °C.

V pekáčku rozehřejeme olej a bůčkové špalíčky v něm zprudka orestujeme ze všech stran. Zelí scedíme. Z pekáčku vyjmeme bůček, rozložíme do něj zelí, vložíme zpátky špalíčky i s výpekem a posypeme je drceným jalovcem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, teplotu snížíme na 180 °C a špalíčky pečeme doměkka. Podle potřeby maso obracíme, případně i podléváme.

Zatím si oloupeme cibuli a spolu se slaninou ji nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a vsypeme slaninu. Restujeme, dokud slanina nesklovatí. Pak vsypeme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova.

Měkké bůčkové špalíčky podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky. Vhodné jsou taky vařené brambory. Nakonec bůčkové špalíčky ozdobíme smaženou cibulkou se slaninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčkové špalíčky

Zpět na recept