Bůčková roláda od tety Evy

Snadná roláda z bůčku s vynikající chutí.


4.118x
35 min

Postup přípravy

1 kg mletého bůčku smícháme se čtvrt litrem mléka, osolíme a opepříme. Maso rozdělíme na 2 poloviny.

Papriku zbavíme nečistot a nakrájíme na proužky. Okurky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

Na trošce oleje si připravíme buďto vaječnou omeletu nebo míchaná vejce.

Alobal potřeme olejem, aby se nám maso na něj nepřilepilo. Na alobal rozprostřeme maso asi 0,5 cm silnou vrstvu, poklademe anglickou slaninou, zelenou a červenou paprikou. Přídáme druhou polovinu masa, kterou také rozprostřeme po celé ploše. Pokryjeme připravenými vajíčky a rozetřeme je. Nahoru doprostřed položíme párek, k němu přidáme očištěnou syrovou mrkev a sterilovaný okurek.

Bůčkovou roládu srolujeme, pořádně utáhneme a ještě dvakrát omotáme alobalem. Dáme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme asi 1 1/2 hod. Stále podléváme vodou.

Před koncem pečení alobal z vrchu rolády opatrně roztrhneme, přitom dáváme pozor na páru, a dopečeme asi 10 minut, aby se nám na povrchu bůčkové rolády utvořila kůrčička.
user-icon

autor bublla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčková roláda od tety Evy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena