1 dl | olej | |
- | sůl | |
100 g | máslo | |
3 dl | mléko | |
1 ks | cibule | |
20 g | droždí | |
- | pepř | |
600 g | hladká mouka | |
400 g | uzené maso | |
- | drcený kmín | |
- | sezamová semínka |
Promícháme droždí s cukrem a směs zředíme malým množstvím vlažného mléka. Přidáme ještě trochu hladké mouky a takto vzniklý kvásek dáme do teplé místnosti vykynout.
Vezmeme zbytek mouky do které rozklepneme jedno vejce. Přidáme trochu kmínu, osolíme, přidáme 2/3 vlažného másla nebo jiného tuku, zbytek vlažného mléka. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a všechno dohromady pečlivě promícháme a propracujeme v těsto, které pak necháme kynout.
Nakrájíme na kostičky uzené maso a orestujeme ho spolu s posekanou cibulkou. Z vykynutého těsta vyválíme placku, kterou rozdělíme na čtverce 5x5 cm. Na jednotlivé kousky těsta dáme orestované maso s cibulí a všechno to pečlivě zabalíme. Takto připravené buchty naskládáme do vymaštěného pekáče a promastíme kolem dokola každou buchtu. Ty pak necháme v pekáči pár minut vykynout. Před pečením potřeme buchty na povrchu tukem a zasypeme sezamovým semínkem. Nakonec pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do červena.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena