Nevšední recept na obligátní domácí buchty.
1 dl | olej |
- | sůl |
100 g | máslo |
3 dl | mléko |
1 ks | cibule |
20 g | droždí |
- | pepř |
600 g | hladká mouka |
400 g | uzené maso |
- | drcený kmín |
- | sezamové semínko |
Promícháme droždí s cukrem a směs zředíme malým množstvím vlažného mléka. Přidáme ještě trochu hladké mouky a takto vzniklý kvásek dáme do teplé místnosti vykynout.
Vezmeme zbytek mouky do které rozklepneme jedno vejce. Přidáme trochu kmínu, osolíme, přidáme 2/3 vlažného másla nebo jiného tuku, zbytek vlažného mléka. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a všechno dohromady pečlivě promícháme a propracujeme v těsto, které pak necháme kynout.
Nakrájíme na kostičky uzené maso a orestujeme ho spolu s posekanou cibulkou. Z vykynutého těsta vyválíme placku, kterou rozdělíme na čtverce 5x5 cm. Na jednotlivé kousky těsta dáme orestované maso s cibulí a všechno to pečlivě zabalíme. Takto připravené buchty naskládáme do vymaštěného pekáče a promastíme kolem dokola každou buchtu. Ty pak necháme v pekáči pár minut vykynout. Před pečením potřeme buchty na povrchu tukem a zasypeme sezamovým semínkem. Nakonec pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do červena.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.