U nás doma všichni milujeme tyčinku Margot. Abychom jich nemuseli kupovat moc, děláme si z ní celou buchtu.
Hodnocení
3.4
/ 5 (217x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce1 ks
Mléko1/2 hrnku
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice1 hrnek
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka2 hrnky
Granko1 lžíce
Tyčinka margot120 g
Poleva
Čokoládová poleva
Postup přípravy
Tyčinku margot nastrouháme.
Cukr, olej a vejce vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme strouhanou tyčinku Margot, granko a kypřící prášek.
Nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 50 minut.
Vychladlou buchtu Margot potřeme čokoládovou polevou. Tu si můžeme připravit pouhým rozpuštěním čokolády a ztuženého tuku a vymícháním dohladka.
Závěrem posypeme strouhaným kokosem a necháme zatuhnout.
I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)
nika
Re: nová margot
tiez tento kolac robievame uz velmi dlho a viem ze to ten spravny tip ked chcem bodovat:-)
savena
Re: nová margot
tuto buchtu dělám léta ale v bábovkové formě a je vynikající ale v prodeji je nová margot s rozinkama ,a tak vyzkouším i s ní,rozinky máme taky rádi.krásnou neděli přeji :-)