cukr | ||
2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
kmín | ||
1 ks | jablko | |
hladká mouka | ||
0.5 kostky | masový bujón | |
600 g | vepřový bůček | |
pepř a sůl | ||
400 g | kyselé zelí |
Vepřový bůček nakrájíme na kostky, které prosolíme a opepříme. Maso potřeme směsí prolisovaného česneku a oleje. Pak jej v kastrolu pečeme tak, aby se vypekl přebytečný tuk, který slijeme.
Na části tuku zpěníme cibulku, kterou jsme pokrájeli nadrobno. Do cibule přidáme kyselé zelí, nastrouhané jablko, osolíme, podle chuti trochu osladíme, okmínujeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme pod poklicí asi 20 minut.
Zelí poté zaprášíme hladkou moukou, vmícháme maso a dusíme dalších 10 minut. Podávat můžeme s bramborem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena