Bůček plněný zelím

Zapečený bůček plněný zelím, cibulí, brambory a šunkou.


4.317x
150 min
2×

Postup přípravy

Bůček bez kosti s kůží, nejlépe libovou špičku, ostrým nožem ve středu nařízneme a uděláme tak kapsu. Kysané zelí propláchneme a drobně nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupané brambory nastrouháme na struhadle nahrubo a šunku nakrájíme na kostičky. Zelí smícháme s cibulí, brambory a šunkou. Podle chuti osolíme a okořeníme kmínem. Směsí naplníme kapsu a a otvor zašijeme. Bůček po povrchu osolíme, vložíme kůží dolů do pekáčku a v předehřáté troubě necháme 10 minut zapéct. Potom maso podlijeme vývarem, přikryjeme a zvolna pečeme asi 2 hodiny. Během pečení bůček přeléváme výpekem, případně ještě podlijeme vývarem. Asi 10 minut před dopečením bůček otočíme a kůži nařízneme do čtverečků. Mírně posolíme a nepřikryté dopečeme. Bůček necháme mírně vychladnout, odpářeme nit a nakrájíme na plátky. Bůček plněný zelím podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůček plněný zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena