Brutwaniok

Jedná se o recept na grahamovou buchtu pečenou v pekáčku, kterou po vychladnutí mažeme máslem.


5.05x
30 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
2-3 dlmléko
0.5 balíčkudroždí
1 lžičkacukr moučka
30 dkgpolohrubá mouka
12 dkgHera
60 dkggrahamová mouka

na potření

máslo

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek z droždí, cukru, mléka a polohrubé mouky, který necháme vykynout. Po vykynutí přidáme zbytek polohrubé mouky, grahamovou mouku, mléko, vajíčko, Heru, sůl a dobře promísíme. Necháme vykynout.

Těsto přendáme do vymaštěného pekáče a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Brutwaniok vyklopíme a necháme vychladnout.

Brutwaniok krájíme na plátky a před podáváním mažeme máslem.
user-icon

autor kutilkova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brutwaniok

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.