Brusinkový rybíz

Pokud máme nadúrodu rybízu, zavařte rybíz takto. Je skvělý k tmavému masu.


3.812x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybíz umyjeme a zbavíme stopek. Rybíz dáme na sítko a přelijeme vroucí vodou s octem.

Do hrnce s vodou dáme rybíz. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vše za stálého míchání vaříme asi 20 minut.

Horkým brusinkovým rybízem naplníme 2 dl skleničky, uzavřeme a necháme je vychladnout v dece. Rybíz nesterilizujeme.

Brusinkový rybíz je dobrý v zimě nebo je dobrý smíchaný s jablkovým nebo hruškovým kompotem.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinkový rybíz

Zpět na recept